4 thoughts on “Ny programvare for visning av skannede kirkebøker: En liten «bruksanvisning»

 1. Hei, og takk for masse nyttig informasjon i «bruksanvisning» for kirkebøkene..
  Dessuten var det så mye interessant lesning her, kunne tilbragt hele dagen her inne!:)
  Holder på med min farsslekt på nordmøre, hvor faktisk 2 av de 8 grenene ender i
  Aspa-ætta…
  Slektsforskning er egentlig en litt ensom «hobby», og det kan bli mange timer daglig foran kirkebøkene. Men jeg pleier å si at jeg blir jo kjent med så mange flotte mennesker – selv om alle er døde 🙂

  • Hei, og takk for hyggelig kommentar. Ja det er artig å forske på Nordmøre når man kommer inn i Aspa-ætta. Jeg har også sitte i min «hule» alene og forsket i mange år, men da jeg begynte å gå på møtene i Slekt og Datas (før DIS) lokallag fikk jeg en flott nettverk også. Jeg er helt enig i at det er så flott å blir «kjent» med alle disse som har gått forut for oss.

 2. Hei, og tusen takk for fint blogginnlegg. Vi som jobber med Digitalarkivet setter veldig pris på det du har skrevet her.

  Jeg ønsker å komme med noen presiseringer:

  Angående de utgående, permanente sidelenkene, så vil de også etter omlegging fungere! Det vil ikke være nødvendig å endre alle stedene hvor disse er lagret. Men fremover vil det være «Permanent bildeid» som er den varige referansen, med «Brukslenke for sidevidning» som en mulighet til å utnytte den permanente bildeid’en. I praksis betyr det at man kan lagre referansene som før, men at lenken vil ha en annen form.

  Permanent bildelenke: Denne er uforandret i forhold til tidligere. Den viser kun bildet uten kontekst.
  Permenent bildeid: Alle bilder har en unik ID. Denne ID’en er permanent.
  Brukslenke for sidevisning: Gir en enkel måte å benytte «Permanent bildeid» til å slå opp på sidevisning der du også får med konteksten til bildet.

  Så oppsummert: Det er heldigvis ingen grunn til å frykte at man skal miste sine permanente sidelenker! Men siden den gamle løsningen fremdeles er operativ vil man inntil videre ikke få demonstrert hvor smidig det vil fungere.

  • Hei.
   Takk for både fin og informativ tilbakemelding. Jeg tror jeg lager et eget blogginnlegg om dette.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.