Din slektsforskerplass: Leserne mine viser frem sitt «kontor»

Jeg fikk mange både fine og artige beskriver av andres slektsforskeres kontor da jeg skrev artikkelen «Slektsforskerhimmelen»: En rundtur på mitt kontor (Her viste jeg også frem en video av mitt kontor.) Det som slo meg er at om kontoret er stort eller lite, har mange ting eller få ting, om det er et eget kontor eller et hjørne, så er det plassen din hvor du trives og det er der slektsforskningen din kommer til liv.

Lesernes «slektsforskerhimmel»

Først ute er Kari Schiøtz, som er sekretær i styret i DIS-Østfold. Jeg bare liker så godt hennes bilde, og hennes tilnærming til å ha en slektsforskerplass. Du kan selv lese hva Kari skriver om plassen sin under.

Karis Schiøtz sitt "kontor"

Karis Schiøtz sitt «kontor»

Akkurat i  kveld oppdaget jeg at det er reprise av amerikanske Hvem tror du at du er på Nrk 2, så her får du et bilde av mitt mest avslappede slektsforsker”kontor”. I  stolen med strikketøyet og PC’n innen rekkevidde – bedre blir det ikke! Når du ikke finner det du leter etter, da er en omgang eller to på strikketøyet utrolig beroligende mens du tenker ut nye angrepsvinkler. Har et ordentlig kontor-opplegg også, men jeg finner meg oftere og oftere akkurat her i godstolen….

Mathias Rødahl er en leser som la igjen en kommentar på FaceBook om hvor han hadde sitt slektsforskerkontor. Det hørtes så fint ut at jeg spurte om jeg kunne få noen bilder å legge ut. Av alle de koselige bildene valgte jeg ut de to under.

Mathias Rødals slektsforskersted på oldefars pult

Mathias Rødals slektsforskersted på tippoldefars pult

Når jeg skal sette meg ned å holde på med slektsforskning, så liker jeg å besøke min farfar og farmor som bor bare 100 meter unna oss. Det huset de bor er både jeg, min far, farfar og oldefar og tippoldefar født og oppvokst i, så oppe på loftstuen henger det fult av bilder av mine tipp, tipptipp og tipptipptipp oldeforeldre. Så er det et gammelt skrivebord som tilhørte min tippoldefar Olai Iversen Rødahl som står oppe og i skuffene er det fult av bilder han har fotografert og masse gamle brev og bøker som har tilhørt han. Så blir litt koslig når man sitter med masse gamle ting rundt deg som har tilhørt familien i flere generasjoner 🙂

Dette er jo så inspirerende omgivelser å sitte å forske på slekten i. Selv jeg med mitt store kontor, kunne gjerne tenkt meg å sitte her.

Mathias Rødahls slektsforskersted

Mathias Rødahls slektsforskersted

En annen leser Anne Lise Hovdal kom også med en kommentar på FaceBook om sin slektsforskerplass som jeg har fått lov til å gjengi her:

Ja dette var en flott arbeidsplass for slektsforskningen. Jeg må ha såkalt kontor på stua, og bygdebøker og andre bøker og permeri tilknytning til slektsforskningen er spredt på stue, soverom og kjellerbod. Den må også sloss om plassen med blant annet trekkspillnoter og pocketbøker. Hvis jeg skulle ha tatt bilder fra kontoret mitt, måtte jeg ha tatt bilder fra stua, soverommet, gangen og bod i kjelleren. Leiligheten er på 55 kvm, med skrivepult på stua og skap med bokhylle på stua. Et skap i gangen er fylt med permer og bøker som har med slektsforskningen å gjøre, en bokhylle med bygdebøker og slektsbøker er på soverommet og en bokhylle med blant annet permer fra slektsforskningen er i boden i kjelleren.

 Laila Synnøve Storli sitter også sammen med meg i styret i DIS-Østfold, og hun har også sendt med slektsforskerstedet sitt.

Lailas slektsfroskersted

Lailas slektsforskersted

Her er noen bilder av mitt slekts/kontor/oppbevaringsrom.
Jeg har nok for mange prosjekter på gang ser jeg, for jeg har ikke mere bordplass.

Jeg bare elsker at det er fult av prosjekter på gang. Inspirerende å jobbe i slike omgivelser. Ingen fare for å kjede seg da.

Resten av Lailas kontor

Resten av Lailas kontor

Jeg er sikker på at mange av dere kjenner seg igjen på en eller flere av disse bildene og beskrivelsene. Budskapet er jo at man kan drive med slektsforskning hvor som helst hjemme. Det du liker og det som fungerer for deg, er det som teller.

Tusen takk til alle som har delt bilder og beskrivelser.

Vil du dele bilder av din slektsforskerplass?

Send meg gjerne bilder av din slektsforskerplass på cathrine@eblix.com , fordi jeg lager gjerne flere blogginnlegg om slektsforskerplasser.

__________________________________________________

Flere blogginnlegg:

MORMOR SIN FAMILIES FOTOAPARAT – I mormors fotoapparat fra 1930-årene fant jeg noe jeg ikke trodde var mulig.

Skriv din egen livshistorie – 31 spørsmål til hjelp

18 måter å finne informasjon om forfedres fødsel

2 thoughts on “Din slektsforskerplass: Leserne mine viser frem sitt «kontor»

  1. Du skal få bilde av hulen min og Cathrine, men det må vente til jeg kommer hjem…. arbeidsplassen min her i Florida er dessverre ikke noe å vise fram 🙂

    • Ja, Lala, jeg vil gjerne ha bilde av hulen sin din når du kommer deg hjem. Jeg holder på å samle inn til et nytt blogginnlegg om andres slektsforskersteder, så det blir bra!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.