Om meg

Helt fra jeg var en liten jente og fant min mormors fotoalbum fra 1920 årene i skapet hennes (med fine hemmelige saker i) har jeg vært dypt engasjert og heftig begeistret for slektsforskning.

Please use the language translator button on the top right hand corner if you don’t speak Norwegian.

Mormors fotoalbum fra 1920

Mormors fotoalbum fra 1920

Det hjeper også å ha vokst opp i en mormonerfamilie hvor slektsforskning er en del av livet og religionen. Som 12-åring på sommerferie i Oslo introduserte min eldste bror Roger meg til Riksarkivet og hvordan jeg kunne forske i kirkebøker ved å titte på mikrofilmer. Jeg har brukt mye ferie og fritid gjennom ungdomstiden hvor timene bare forsvant så alt for fort av alle «skattene» jeg fant der. Jeg elsker lukten av gamle bøker pga. av min «oppvekst» (besøk) på riksarkivet.

Min bror Roger introduserte meg til aneark, familieark og inspirerte seg med sin slektsforskning til å få vite mer. Jeg har bygget min interesse og min slektsforskning på det arbeidet han den gang gjorde og det han fant.

Mitt aneark som jeg fylte ut som barn

Mitt aneark som jeg fylte ut som barn

Jeg samlet historier, bilder, ukebladutklipp, slektsforskerpapirer og alt annet som hadde med mine forfedre/slekt å gjøre i flere år i esker og permer helt til PC-en gjorde sitt inntok og jeg kunne legge alt over i et slektsforskerprogram. 3 år tok det meg å legge inn alt på PC som jeg hadde samlet om min familie.

Nettsiden min

Min slektside på nettet: http://www.eblix.net/legacy/index.php NB – Siden er under «oppgradering», men all media vil snart være linket til.

Det jeg er mest opptatt av når det gjelder slektsforskning er:

 • Vende mitt hjerte til Fedrene
 • Skrive ned enkeltmenneskers historie
 • Forske på min egen slekt
 • Hjelpe andre med å forske på sin slekt
 • Finne «bortkomne» personer for andre i deres slektsforskning
 • Ta vare på og identifisere gamle bilder
 • Norsk 1600-1899 – (kultur)historie – særlig kvinnenes historie
 • Gode systemer for å ta vare på slektsforskermateriell;
      Bilder, ting, papirer, utklipp, video- opptak, intervjuer, muntlige overleveringer osv.
 • All media som kan fremme(heve) slektsforskning
 • Gleden ved slektforskning
Cathrine 2014

Cathrine

Siden min slekt er godt dokumentert er mitt fokus nå å hjelpe andre i deres slektsforskning. Nå for tiden sitter jeg i hovedstyret i Slekt og Data er jeg og håper dermed å kunne fremme mer slektsforskerglede gjennom mitt verv der. Jeg er Cathrine, gift, og vi har 7 barn til sammen, og 4 barnebarn, jobber fulltid i en koselig liten kommune og bor i Moss.  Jeg er født og oppvokst i Kristiansund på Nordmøre og mine aner er for det meste i fra Møre og Romsdal, Nord-Norge, Sogn og Fjordane og Bergen. Jeg elsker å binde barnas hjerter til Fedrene.

«og han skal vende fedrenes hjerter til barna, og barnas hjerter til deres fedre» (Malakias 4:6)

Det hadde vært hyggelig å høre i fra deg som leser denne bloggen.
E-mail meg gjerne cathrine@eblix.com

Oppdrag i slektsforskning

Mange føler en dragning mot å vite mer om sin slekt og forfedre. Jeg hjelper deg gjerne med å finne dine aner. Mine kunder er alt i fra enkeltpersoner, familier eller bedrifter.

Steder jeg forsker på:
Norge, Sverige, Danmark, Finland, Skottland, Shetland, England, Gibraltar og selvsagt USA.

Kontakt meg:
Send meg en e-mail på cathrine@eblix eller ring meg på (+47)92823288

Media

Hjemmet januar 2016: Slik blir du en bedre slektsgransker

Slekt og Data nr 3/2015  – Tingenes historie. Her kan du lese om og se bilder av noen av mine slektsskatter. Slekt og Data er DIS-Norge sitt medlemsblad som går til ca. 10.000 medlemmer. Du må være pålogget for å kunne lese artikkelen.

Slekt og Data nr. 4 /2014 –  Terningkast 6. Blogganmeldelse av bloggen min.  Slekt og Data er DIS-Norge sitt medlemsblad som går til ca. 10.000 medlemmer. Du må være pålågget for å kunne lese artikkelen.

DIS-Norge, Slekt og data – Intervju av en slektning

Vidars slektsblogg

Min digitale verden

skramstad.net  –  LivS blogg

Mer om meg:

Hvilke slektstrekk har jeg arvet? Rødsandtenner og grønne øyne

Hvor mange generasjoner har jeg bilde av?

Hva slags slektsforsker er jeg, og hva vil jeg prioritere i fremtiden?

«Slektsforskerhimmelen»: En rundtur på mitt kontor

Stevnemøte i dødsriket og 20 andre måter å leve med en besatt slektsforsker

Hvor kommer mitt etternavn Apelseth i fra?

Slektsforskerdagene i Sverige– en inspirerende opplevelse

Nytt styre i DIS-ØSTFOLD, og gjett hvem som er med?

Hva er min forfedre – poengsum?

Mitt slektsforskningsår 2013 – fra Chicago til Stavanger, fra Hadeland til California, fra Ålesund til Shanghai

 

28 Comments

28 thoughts on “Om meg

 1. Hei

  Jeg fant akkurat nå ut at min tippoldemor, Kirsten Anna, var samisk. Og jeg ble overbegeistret! Jeg har lenge visst at det er samer i slekta, men ikke helt konkret hvordan tilknytningen er til meg. Selv om jeg gjerne skulle sagt at jeg er halvt same, så nøyer jeg meg med den 16. delen jeg nå «har fått». Ramlet over bloggen din, og jeg gleder meg til å dypdykke litt etterhvert.
  Varm hilsen fra Sarpsborg.

  • Hei.
   Takk for kommentaren. Jeg forstår følelsen din. det var slik jeg følte når jeg fant ut at jeg var 1/16-del samisk også. Lykke til videre.

 2. For en flott blogg.

  Jeg har gransket slekt i veldig mange år, og har funnet mye.
  Har mitt slektstre inne på Ancestry.
  Synes denne siden har en høy årspris.
  Vurderer å flytte slektstreet over til annen side.
  Hvilken vil du anbefale?
  Har funnet mye gjennom Ancestry,
  og spesielt mye, om oldemors bror, som emigrerte til Amerika.
  Veldig mye man kan søke på der.

  Godt Nyttår.

  Mvh
  Anita Karin Jakobsen.

 3. Veldig interessant å lese her hos deg. Jeg kommer gjerne innom hit igjen, må jo se etterhvert hvordan bildet mitt blir brukt.. 😉
  Jeg syslet med slektsforskning for mange år siden, men så ble det lagt på is. Programmet jeg den gang brukte er borte, men filene har jeg fortsatt. Håpet er at de kan la seg importere i et annet program. Har du noe du kan anbefale? Jeg har tittet litt på norske Embla – da det har muligheter for å legge inn patronymikon.

  Ha en fortsatt fin dag!

 4. Så spennende blogg du har! Kom over den via en annen slektsforskers bloggliste! Jeg legger den til i listen min, vil studere den nærmere når jeg får tid 😉 Jeg kjenner meg igjen i mye av refleksjonene dine rundt slektsforsking! Jeg har snart kartlagt hele slekta, både min egen, min manns og mine svigerbarns – veldig spennende og moro når man kan løse gamle «familiemysterier».

 5. Hei, dette var en bra side. Jeg kjenner meg igjen i mye av det du legger ut. Jeg har arbeidet mange år i bibliotek og engasjert meg i lokalsamlingen der. I mange år har jeg vært leder i Strand Historielag og driver den hjemmesiden- strandhistorie.no . Dessuten holder jeg på med et større prosjekt om en gate i Stavanger.- Pedersgaten.org Her skriver jeg om hvert hus, eiere, beboere og forretninger. Jeg vrenger stadig hodet mitt for å finne fram til kilder om alt mulig. Eks: Hadde kjørerne egen hest og hvor var den. Måtte en ha tillatelse til å ha hest i bakgården. Jeg gjennomgår bystyrets forhandlinger, aviser, adressebøker, telefonkataloger og mye mer for å finne de som bodde her etter 1910. Skoleprotokoller og branntakster er også viktige kilder. Jo. dette er moro og gleden stor for hver ny opplysning jeg finner. Min egen slekt ligger litt i bero, men mesteparten er på plass der, også den svenske delen.

  • Hei Annalisa. Takk for det. Utrolig artig alt du holder på med. Jeg har vært inne på sidene dine, og spesielt prosjektet Pedersgaten er både interessant og spennende. Flott at det finnes slike ildsjeler som deg.

 6. Dear Catherine,
  That is my name too although I have always been called Kitty. My father was born to Norwegian immigrants in Brooklyn NY and I have been enjoying doing family history for almost 20 years, so I am pleased to have found your site!
  Amazingly we chose the same theme for our Blog, although I have not changed the top image yet. Mine is more about genetic genealogy but you might enjoy my cousin’s work on the handwriting in old Norwegian records:
  http://blog.kittycooper.com/2013/05/reading-norwegian-churchbooks/

  Looking forward to reading your blog, My family history is on this site, Skjold,Munson, and Wold are the Norwegian lines
  http://kittymunson.com/

  Kitty

  • Same name and same theme on the blog. Funny! I’m looking forward to read you blog too. Your Family pages are great.

 7. Hei! Naturligvis holder jeg også på med slektsforsking i og med at jeg fant frem til denne bloggen. Jeg er fra Nord Troms, men bor på Hvaler. Ser over her at en søker etter sine samiske aner. Jeg og har samiske aner som er vanskelig å finne av samme grunn som den andre nevner. Jeg vil gjerne følge denne bloggen for det virker som om jeg har samme fremgangsmåte. Jeg ikke bare lager en database, men går litt dypt inn i saker. Noen ganger litt vel mye. Jeg er bare en nybegynner med store ambisjoner.

  • Hei Ingeborg.
   Nybegynner med store ambisjoner er høres ut som et veldig bra utgangspunkt for å drive med slektsforskning. Du kommer til å ha så mye glede av å gå dypt inn i sakene og finne den enkeltes historie. Når det gjelder dine samiske aner er mine råd ar du får prøve de linkene jeg har lagt ut som svar på i innlegget til Eddy. Ellers så har bygdebøker fra Tromsø, i den aktuelle kommunen som jeg hadde samiske forfedre i, hjulpet meg. Jeg bestiller de på mitt lokale bibliotek. På DIS-Norge kan du se om det finnes bygdebøker for den kommunen du leter i. Ellers så bor vi ikke så lang unna hverandre, siden jeg bor i Moss. Hvis du medlem av DIS-Østfold så kan det jo hende vi sees der. Lykke til.
   DIS – genalogiske ressureser for Tromsø:http://www.disnorge.no/genress/index.php?todo=visKategori&kid=100015
   DIS-ØSTFOLD: http://of.disnorge.no/

  • Hei igjen. Jeg glemte å si at det er hyggelig at du vil følge bloggen min. Du kan følge den ved å trykke på den svarte lille «knappen nederst i bloggen min eller så kan du trykke på knappen i høyre felt som heter «Følg med» med overskrift «FØLG TIL FEDRENE VIA E-POST»

 8. Herlig, Cathrine. Først beredskap og så dette! Du inspirerer meg med din evne til å holde fokus og være så gjennomført i dine interesser. Keep it up!

 9. Hei på deg. Interessant det der med samiske forfedre. Jeg mener også at det burde være noen samiske forfedre hos meg. All den tid en del av den kommer fra Norland og Troms. Jeg har ikke funnet noe godt belegg for mine samiske aner enda. Jeg har forstått det slik at det kan være vanskelig på grunn av de skiftet navn for å kunne gå for norske. Det verserer en påstand om at samene ikke fikk lov til å eie eiendom i en periode. Det var danskekongen som var ansvarlig for det, om jeg har oppfattet det riktig. Noen råd i så måte, hvordan jeg lett kan finne mine samiske forfedre. Med de gamle navnene.

 10. Så glad for at du synes det. Jeg gleder meg til fortsettelsen også. Har gått svanger med denne bloggen lenge og har mange ideer og blogginnlegg som bare venter på å bli skrevet. Det er det der med nok tid da………… Heldigvis har jeg funnet ut at man får tid til det man vil (nok).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.