Ukjent bilde av mann i matrosuniform fra Kristiansund

Bildet nedenfor er tatt av fotograf Engvik (da var det vel Johan Osvald (1874- 1930) i Kristiansund og på uniformslua står det Eidsvold. Jeg har funnet ut at han da sannsynligvis tjenestegjorde/arbeidet på panserskipet  «Eidsvold». 

Hvem er dette?

Hvem er dette?

Bildet av mannen over sto i min bestemor Ernas fotoalbum fra Ålesund. Håper noen en dag kan kjenne igjen bildet?

2 thoughts on “Ukjent bilde av mann i matrosuniform fra Kristiansund

  1. http://www.sjohistorie.no kan man søke blant sjømenn og skip for en rekke distrikter i Norge (primært sør og østlandet.) Man kan se hva de har alfabetisk på etternavn, men også skipsnavn. Der ser man, fks, at det er i alle fall 7 skip som heter Eidsvold i databasen deres. Kanskje det var et annet skip?

    Hvis man går inn på hver enkelt skip de har i basen kan man se i alle fall delvise lister av sjømenn som har tjenestegjort på hvert skip. Hvis du går gjennom disse listene finner du kanskje noen kjente navn som du kan knytte til personen på bildet. 🙂 Jeg fant en Aanensen på panserskipet Eidsvold, men dette er vel Apelseth-slekta det er snakk om.

    • Takk for den fine linken. Er litt glad når noen tipser meg slik. Denne linken skal jeg bruke i andre sammenheng også. Av alle Eidsvold skipene var det kun panserskipet som var Den norske marine sin båt, og jeg regner med at uniformen er fra marinen. Jeg sjekket de navnene som sto ved siden av også, og ingen av de var fra Kristiansund. Du har helt rett dette er fra Apelseth-slektens sitt fotoalbum. Aanensen-navnet har jeg giftet meg til. En dag når jeg har god tid skal jeg gå gjennom listen med navn. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.