Scanbot min nye slektsforskervenn: Skanner bilder og dokumenter for iPhone og Android

Scanbot appen

Scanbot appen

Min nye «venn» når jeg er ute å oppdager slektsbilder eller slektsdokumenter er en gratis app som skanner alt jeg trenger å ta vare på. Det være seg bilder på veggen hos slektninger, dokumenter på lesesalen til Riksarkivet, eller om jeg kommer over noe interessant jeg ønsker å blogge om.

I sommer hjelp jeg en venn med å finne en av hans forfedre. Han bruker FamilySearchTree som sitt nettbasert slektstre. Derfor viste jeg han app-en fra FamilySearch som han lastet ned og nå har han slekten i lommen. Derfor viste han meg også en en app som heter Scanbot som han bruker når han driver med slektsforskning. Denne har jeg blitt kjempeglad i. (Alt som gjør at jeg kun kan ta med meg min store mobil rundt når jeg oppdager verden og mer slektsforskning , er helt i min gate)

Scanbot

Scanbot skanner raskt og med høy kvalitet. Jeg bare holder mobilen min over et dokument og Scanbot gjenkjenner automatisk og skanner av seg selv. Scanbot er lynrask: det tar bare sekunder å skanne og så lagrer jeg det som en PDF eller JPEG.

Skanningen vil bli levert med mer enn 200 dpi en kvalitet på linje med profesjonelle skrivebordsskannere. Applikasjonen vil automatisk optimalisere skanningen ved å korreksjoner.

skanbot farfar

Her har jeg skannet et bilde av min farfar som hang på veggen. Jeg bare åpnet Scanbot, sveipet ned bilde som lå der fra før og rettet mobilen min inn på bildet av farfar. Scanbot innstilte seg da selv og skannet.

scanbot farfar detaljSelv om bildet hang på veggen med glass og ramme, ser du over hvordan detaljene på bilder er når jeg forstørrer der.

scanbot farfar lagre somVed å bruke Rename kan jeg skrive det navnet jeg vil ha på det jeg skanner. Bildet lagrer seg automatisk i PDF, men hvis jeg ønsker å ha det som JPG bildefil bruker jeg Share page as image.

Jeg kan så dele bilde rett i Skyen min (slik at jeg får tilgang til den på PC min med en gang), eller på FaceBook, Evernote, sende som vedlegg på E-mail, eller lagre det som bilde på mobilen min, samt flere måter å dele bildet på. Alt dette er i Scanbot-appen.

Tekstgjenkjenning
Samme fremgangsmåte er med dokumenter. Hvis man oppgraderer Scanbot (kr 40,42) kan man også få tekstgjenkjenning (OCR) (Optical Character Recognition) teknologi gjenkjenner automatisk og utdrag tekst fra skannede dokumenter. Denne har ikke jeg prøvd ennå, men kjøper den fort hvis jeg trenger den.

7 thoughts on “Scanbot min nye slektsforskervenn: Skanner bilder og dokumenter for iPhone og Android

 1. Hei Kathrine

  Du imponerer meg med det varierende innholdet i bloggen din!
  Jeg er inne på den og følger litt med hva du driver med. Jeg får ikke gjort så mye slekts-arbeide selv lenger. Kan vel ikke regne med det heller, dessverre.
  Men det er morsomt å følge med på din innsats i dette området.
  Hilsen Norunn

  • Norunn så koselig at du legger igjen en kommentar her. Du har gjort så mye for slektsforskermiljøet, og du er også en inspirator.

 2. Med hensyn til å scanne f. eks. et bilde slik som du eksempelvis gjorde med denne appen: hva er egentlig forskjellen på å bruke appen og det å bare benytte mobilkamera til å fotografere bildet?

  Ser at appen kanskje har fordeler med hensyn til tekstdokumenter, men hva med i tilfellet portrettbilder osv?

 3. Kjekt!
  Hva er Max oppløsning i dette programmet?
  200 dpi er en «svak» oppløsning. Høyere oppløsning gir også større filer.
  Egner seg kanskje best for dokumentscanning?

  • Hei.
   Enige i at 200 dpi er en ganske svak oppløsning, men det ser ut for meg som om oppløsningen er større enn det de fleste ganger jeg skanner et bilde. Scanbot sier at det er den laveste de skanner på, dessverre sier de ikke hva det høyeste er. Jeg sjekket hjemmesiden deres på nettet også. Uansett – jeg synes den er hendig å bruke. Jeg har brukt kamera på mobilen får, og der er jeg ikke like heldig alltid – selv om jeg har stor oppløsninsg. Men det kan jo også være meg 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.