Et lite hurtigprogram for å tyde gotiske bokstaver

Gotisk skriftPlease use the language translator button on the top right hand corner if you don’t speak Norwegian.

Et lite blogginnleggg i 17. mai – stria.
Jeg har mye å skrive om når det gjelder den spennende historien om Adolf Carlsen sine dagboknotater fra 1890-1909, som ble funnet på et bruktmarked. Dessverre så har jeg ikke tid til å fullføre neste blogginnlegg om dette teamet før neste uke, (må lese sønnens Bacheloroppgave, DIS- Østfolds medlemsmøte (er jo i styret) , korøvelse til den store festkonserten 17. mai kl. 18.14 (he, he) i Moss, sy bunadskjorten min ferdig, klippe gress, vaske vinduer og ikke minst pusse de 2 sølv-arvesakene jeg har (mor truet med å komme innom å pusse de hvis ikke jeg gjorde det selv før 17. mai), ja også jobber jeg fulltid på dagtid) så derfor tenkte jeg å bare lage et lite blogginnlegg i dag, om et lite hjelpemiddel som kan være til stor hjelp.

Gotisk håndskrift – hurtigprogram

På universitetet i Bergen sine nettsider er det et lite on-linekurs i gotisk håndskrift som sikkert mange av dere vet. Derifra er det en link til det jeg ville skrive om i mn blogg i dag.

Et lite hurtigprogram for å tyde gotiske bokstaver. Her er linken. http://www.hist.uib.no/gotisk/Gotiskalfa.htm

Hurtigprogrammet for å tyde gotiske bokstaver er kjekk å ha åpen på den ene siden av skjermen din, men du på den andre siden har en kirkebok oppe. Se bildet nedenfor.

På venstre side ar hustigprogrammet for gotiske bokstaver. På høyre side er kirkeboken jeg leter i.

På venstre side ar hurtigprogrammet for gotiske bokstaver. På høyre side er kirkeboken jeg leter i.

 

2 thoughts on “Et lite hurtigprogram for å tyde gotiske bokstaver

    • Jeg prøvde begge linkene om gotisk, og begge virker. Var det en av de andre linkene som ikke virket.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.