Jeg fant, jeg fant – en gammel sko på et loft

Etter å ha tatt bilder fra min manns (Stein) bardomssteder dro vi videre på slektsforskerferd til steder Steins forfedre kom fra. Et av stedene vi dro på var til en gammel gård som nettopp er solgt ut av familien og skulle rives. Vi visste at oldemor til Stein hadde bodd på denne gården og at det ikke hadde bodd noen andre der etter at familien hennes døde. Den nye eieren sa at vi bare kunne gå rundt å titte å ta det vi ville ha. For ham var det bare søppel, men forsto at kanskje det ville være til interessee for oss.

 

Huset på gården Øydna

Huset på gården Øydna – klart til å rives

Vi trodde at oldefar og oldemor til Stein var de siste som bodde her. Dette er fronten på huset.

"Sikringskapet"

«Sikringskapet»

Vi tok flere bilder innenifra, og ble virkelig fasinert over tapetene, de store rommene, de enkle fasilitetene og ikke minst sikringene :-).

Hva vi fant på loftet
På loftet var det et salig rot av gamle aviser, søppel, sko og noe gammel garn. Egentlig ingen ting å samle på. Allikevel rotet jeg rundt der oppe – er jo en erfaren skattejakter. Mange loft og gamle hus har jeg funnet familieskatter i.  Med spindelvev i håret og muselort på hendene (glad jeg hadde antibakk i bilen) fant jeg «oldemors sko». Dameskoen på bildet under måtte jo bare være oldemors til Stein sin sko. Hun var jo den siste som bodde der. Den skulle vaskes og settes på en hylle hjemme.

 

En oldemorsko?

En oldemorsko?

I 2 timer levde vi i den troen, helt vi vi besøkte en gammel onkel av Stein. Onkelen som hadde eid gården og fått den på odel (derfor trodde vi det var oldemor som bodde der), men aldri bodd i det gamle huset. Han fortalte av det var den barnløse søsteren til oldemor og hennes mann som hadde bodd der. Derfor så fikk han odelen gjennom sin far. Så nå har vi oldemors søster sko. Ikke like gjevt men skoen skal allikevel få en plass på en hylle i huset.

________________________________________________________________________________________

Mer om slektsforskerturen jeg gjorde sommeren 2014:

Slektsforskertur til besteforeldres gravsteder

Jeg fant, jeg fant – en gammel sko på et loft

Har du tatt bilde av skolen du gikk på som barn eller huset du bodde i ?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.