Hvordan finne søkbare kirkebøker på (nye) digitalarkivet

Please use the language translator button on the top right hand corner if you don’t speak Norwegian.

Jeg synes det er så greit å vite hvilke kirkebøker som er søkbare før jeg begynner å bla gjennom mange sider i skannede kirkebøker. Det er veldig tidsbesparende.

For å finne ut hvilke søkbare kirkebøker som ligger på «nye» digitalarkivet trykker du på denne lenken her:

http://www.arkivverket.no/arkivverket/Digitalarkivet

Og vil da få opp bildet under.

DI 1

Ikke trykk på «Transkriberte kirkebøker» (selv om det er det du leter etter), fordi da kommer du til søkeside uten oversikt over hvilke kirkebøker som er tilgjengelig for søk. Trykk på «Kilder» til venstre og du får opp bildet under.

DI 2

Hak av på «Kirkebøker» (trykker du på + (ved «Kirkebøker») tegnet kan du velge type kirkebøker også), og siden jeg ønsker å søke i kirkebøkene for Moss (mitt bosted) så trykket jeg på «+-tegnet» ved siden av Østlandet og så haket jeg av ved «Østfold». Til slutt på dette bildet så trykket jeg på «Søk» nederst. Da vil jeg få opp alle kirkebøker for Østfold. Men hvis jeg allerede nå vet at jeg vi kun se Moss trykker jeg på «+ – tegnet» ved siden av Østfold og velger « Moss» med en gang

DI 3

Her har jeg kun valgt Østfold og da kommer alle tilgjengelige søkbare kirkebøker for Østfold fylke opp. Bla litt lengere ned på siden for å finne oversikt over kommunene på høyre side.

DI 4

Siden jeg skal kun vite hvilke søkbare kirkebøker Moss har, trykker jeg på haken på «Østlandet» for å fjerne alle haker og så haker jeg av kun «Moss» som vist på bildet nedenfor.

DI 5

Til slutt trykker jeg på «Søk» knappen nederst.

DI 6

Da er det 8 søkbare kirkebøker for Moss og ved å trykke på «Søk», søker du på vanlig måte i søkbare kirkebok. Trykker du for «Bla» kommer du til skannede kirkebøker.

Slik kan du gjøre for alle fylker og kommuner som har søkbare kirkebøker lagt ut på «nye» Digitalarkivet. Lykke til!

_______________________________________________________________________________

Så hyggelig om du vil følge med på nye innlegg i Barnas hjerter til fedrene.

Legg inn en kommentar