Legacy (slektsprogrammet): Hvordan ordne opp i «Mulige problem» ( ! ) – del 2

Det lille røde Manglende problem-ikon

Det lille røde Manglende problem-ikon

Dette andre innlegget om Mulige problem – ikonethandler om hvordan fjerne beskjed om noen av problemene, slik som Fødsel for tidlig etter ekteskap eller at barn er født før de ble gift. Denne er fin å bruke når du gjerne vite om andre problemer, slik som at datoer er skrevet feil eller at datoen for begravelse er før dødsfallet – noe som er en klar feil.

Det er blir 3 blogginnlegg om dette lille røde ikonet. (Blogginnlegget hadde blitt for langt hvis jeg skulle putte alle tre i ett blogginnlegg.) Nedenfor skriver jeg om punkt 2.

1. Hvordan utføre og dermed fjerne Mulige problem, en etter en manuelt.
Denne er for de som gjerne vil få den hjelpen som dette ikonet kan gi, for eksempel at en dato er feil skrevet inn, eller at det går lang tid mellom neste fødsel. Hvis man sjekker kirkeboken, kan man da være så heldig å finne en fødsel til, eller at de har født et dødfødt barn. For det er slik dette ikonet er tenkt å være til hjelp.

2. Hvordan permanent utelate beskjed om noen av «problemene» under Mulige problem
Hvis du ønsker å forandre på Legacys ferdige innstilte problemstillinger slik at f.eks. Fødsel for tidlig etter ekteskap blir utelatt permanent for enkeltpersoner eller i hele familiefilen din. Dette er ganske enkelt bare man vet hvor man finner det.

3. Hvordan fjerne Mulige problem – ikonet, helt fra ditt visningsbilde
Denne er for de som er så lei av dette ikonet eller at du bare ikke trenger det.

Hvordan «permanent» utelate beskjed om noen av problemene under Mulige problem

Utelate visse problemer » permanent» per person HØYREKLIKK
I forrige blogginnlegg viste jeg at jeg ikke kunne fjerne Mulige problem-ikonet ved navnet til Johan Daniel Clemetsen, fordi jeg hadde skrevet et feilt datoformat under Hendelser. Jeg hadde skrevet 1900-tellingen, og for å få fjernet det lille røde ikonet måtte jeg skrive 1900. Det finnes måte å omgås dette på, slik at jeg fremdeles kan skrive 1900-tellingen i datofeltet.

MP fjerne for en person 1

Etter at jeg trykket på det lille røde ikonet så høyreklikket jeg på det, eller man kan høyreklikke med en gang. Da kunne jeg utelate en del problembeskjeder for kun denne personen.

MP fjerne for en person 2b

Under fliken Problemer, fant jeg det jeg lette etter her: Gyldige datoer. Jeg haket av og så trykket jeg Lagre. Da forsvant Mulige problem (det lille røde) ikonet, bort fra linjen til Johan Daniel.

Under hver av menyflikene på det nye vinduet som kom opp da jeg høyreklikket, kan man utelate forskjellige problembeskjeder, slik at det lille røde ikonet forsvinner for de aktuelle problemet. Når du høyreklikker slik gjelder det kun den personen som det lille røde ikonet står ved siden av.

Utelate visse problemer » permanent» i hele filen – SHIFT HØYREKLIKK
Andre ganger er det ønskelig å fjerne problembeskjeder som Fødsel for tidlig etter ekteskap eller Fødsel for lenge etter forrige barn, i hele familiefilen, mens du gjerne vil fortsette å ha det lille røde ikonet for andre Mulige problem, fordi det hjelper deg å få ryddet opp i feil.

Trykk det lille røde ikonet til hvilken som helst person som har en Mulig problem-beskjed som du vil fjerne.

Tastatur med avmerket Shift-tast

Tastatur med avmerket Shift-tast

Så holder du Shift-knappen på tastaturet ned, mens du samtidig høyreklikker.

MP shift høyreklikk

Her får du en vindu som ligner på det du fikk over, men de rettelser du gjør her, vil fjerne alle de røde Mulige problem– ikonene som har den samme beskjed, i hele familiefilen din.

MP Fjerne fra hele filen 2

I fliken Mellomrom finner du de ferdige forhåndstillingen når det gjelder for tidlig eller for sen fødsel før og etter ekteskap eller før og ette andre barn. Velg selv hva du vil fjerne eller forandre på. Sjekk ut de andre menyflikene også hvis det er flere innstillinger du vil gjøre.

Ved å bruke denne siste metoden Da kan du slippe å irritere deg over problemer som Fødsels for tidlig etter ekteskapet og konsentrere deg om de probelene som kan og bør rettes opp. Da kan det jo hende at du ikke får lyst til å fjerne disse små røde mulige problem-ikonene allikevel. Men hvis du absolutt vil det så vil neste blogginnlegg handle om:

3. Hvordan fjerne Mulige problem – ikonet, helt fra ditt visningsbilde
Denne er for de som er så lei av dette ikonet eller at du bare ikke trenger det.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.