Folketelling 1875 – FamilySearch har søkbare steder som ikke finnes i Digitalarkivet

Nye søkbare steder i Akershus, Hedmark og Østfold for 1875-tellingen.
Jeg holder på for tiden å søke etter en person i Rygge kommune i Østfold, og skulle da så gjerne hatt folketellingen for 1875 i Rygge. Jeg sjekket både «nye» og «gamle» digitalarkivet men fant desverre ikke 1875-telling for Rygge kommune. Men da jeg søkte på folketellingen for Norge 1875. Fant jeg personen jeg lette etter i Råde.

Her er linken for å søke: Norway Census, 1875

Søkebilde i FamilySearch for 1875-tellingen

Søkebilde i FamilySearch for 1875-tellingen

I bilde over ser dere at det er et begrenset søk, men jeg fant personene jeg søkte i Rygge.

Denne indexen er ikke komplett. Steder som har vært indexert før og som er tilgjengelig på Digitalarkivet er ikke inkludert i listen nedenfor, informerer de på FamilySearch. Det tolker jeg som at listen nedenfor er de steder fra 1875-tellingen som ikke finnes i Digitalarkivet. Jeg har ikke søkt på alle på listen nedenfor, på Digitalarkivet for å se om det er tilfelle at dette er «nye» søkbare steder i 1875-tellingen som ikke finnes på digitalarkivet, men jeg har sjekket både Råde og Rygge. For mer informasjon på engelsk, kan dere se her.

1875-tellingen FS per 2010

 I tillegg ligger folketellingen 1875 søkbar hos regsireringssentralen for historiske data: http://www.rhd.uit.no/folketellinger/folketellinger.aspx Der kommer det som er registrert hos FamilySearch inn etterhvert som det er klart. (Tilleggsinformasjon gitt av Liv Ofsdal.  – se kommentarfeltet under)

 

2 thoughts on “Folketelling 1875 – FamilySearch har søkbare steder som ikke finnes i Digitalarkivet

    • Så bra med slik tilleggsinformasjon. Jeg har ikke brukt rhd så mye, men nå når jeg vet at 1875-tellingen der er oppdatert i forholde til det som er indexert så er det klart at jeg (og flere med meg), vil bruke den. Får så mye bra innspill gjennom denne bloggen her. Takk.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.